Laatikainen Enterprises suunnitteli, kirjoitti ja jakeli Maraman Recordsin ensimmäisen lehdistötiedotteen, joka suunnattiin etupäässä Oulun paikallismedioihin. Tiedote sai hyvän vastaanoton ja julkaistiin joko semmoisenaan tai johti toimitukselliseen laajempaan artikkeliin ainakin seuraavissa medioissa:

Lisäksi kirjoitettu tiedote on ollut levy-yhtiölle hyvä työkalu lähestyttäessä medioita ja musiikkitoimijoita uuden musiikin ja artistin tiimoilta. Tiedote on ollut isossa roolissa neuvotteluiden käynnistämisessä mm. Alex Castin radiosoiton suhteen kaikissa relevanteissa isoissa radiokanavissa.

Tiedote ja sen tuoma julkisuus aiheutti myös valtavan yhteydenottojen vyöryn Maraman Recordsille. Toistakymmentä bändiä/artistia otti yhteyttä levytyssopimuksen / promoamisen tiimoilta ja muita yhteistyökuvioita viriteltiin tiedotteen innoittamana. Maraman Recordsilla käynnistyi useampi yhteistyöprojekti tiedotteen pohjalta.

Itse tiedote:

TIEDOTE 26.2.2021
JULKAISUVAPAA HETI

Ouluun uusi levy-yhtiö, joka auttaa pohjoissuomen artisteja maailmalle & Ensikiinnitys: Alex Cast!

Ouluun on helmikuussa perustettu uusi kustannus- ja levy-yhtiö Maraman Records, joka pyrkii auttamaan pohjoissuomalaisia artistilupauksia ottamaan paikkansa alan kirkkaimmalla huipulla. Ensimmäinen levy-yhtiön artistikiinnitys on tehty ja tv:stä tuttu Alex Cast julkaisee pian uuden kappaleensa ja siihen Oulussa kuvatun musiikkivideon.

Musiikkibisnekseen kuuluu nimensä mukaisesti taiteellisuuden lisäksi kaupallinen puoli, joka käytännössä tarkoittaa artistin promoamista. Perustetun yhtiön ajatuksena on auttaa artistia erityisesti näissä toimissa, jotka harvoin ovat taiteilijalla itse hallinnassa. Promo-toimenpiteitä on lukuisia, jotka räätälöidään kunkin artistin ja jopa kappaleen kohdalla erikseen. Peruskonseptiin kuuluu teettää artistille logo huippusuunnittelijoita hyödyntäen, myydä laadukkaita ja tyylikkäitä fanituotteita mitä viitsii vannoutuneiden fanien lisäksi pitää muutkin, tehdä musiikkivideoita, lähestyä mediaa, radiokanavia ja yhteistyökumppaneita, sekä julkaista kappaleet kaikkiin suoratoistopalveluihin. Tarkoitus on monipuolisesta palvelukokonaisuudesta huolimatta pitää homma reiluna, rehellisenä ja avoimena hyödyntämällä mahdollisimman paljon artistien etujärjestöjen laatimia valmiita sopimuspohjia. Perustetulla levy-yhtiöllä on myös artistien käyttöön tarkoitettu oma studio Haukiputaalla, jota vuokrataan tarvittaessa myös ulkopuolisille.

”Minulla oli tullut aika ajoin vastaan todella taitavia ja lahjakkaita, jopa kansainvälisen tason artisteja pohjois-Suomesta, jotka kaipasivat apua musiikkinsa maailmalle saattamiseksi. Aikani asiaa mietittyäni, päätin perustaa levy-ja kustannusyhtiön auttaakseni heitä pääsemään urallaan eteenpäin.”, Markku Laatikainen kiteyttää ajatuksen yhtiön takana.

”Oma osaamiseni on varmasti enemmän juuri kaupallisella ja mediatuotantopuolella sekä yhteistyökuvioiden järjestelyssä. Kykenen todennäköisesti jonkin verran avustamaan myös itse musiikin tuottamisessa.”, monella eri alalla yrittäjän kannuksensa hankkinut Laatikainen jatkaa omasta roolistaan yhtiössä.

Laatikainen näkee musiikkibisneksessä synergioita muiden yritystensä kanssa: ”Elämyksiä välittävä Ajois verkkopalvelu on koronakriisin aikana keskittynyt tuotekehitykseen ja pian tarjolle tuleva innovatiivinen tapahtuma- ja keikkalipunmyynti sopii levy- ja kustannusyhtiön kanssa yhteen täydellisesti. Lisäksi oma yrityskehitys- ja mediatuotantoyritys Laatikainen Enterprises Oy antaa mahtavat mahdollisuudet auttaa artisteja monipuolisesti.”

Maraman Records julkistaa nyt samalla tehneensä ensimmäisen kiinnityksen ja Oulussa asustavan suomalais-italialaisen Alex Castin musiikkia julkaistaan jatkossa tämän uunituoreen levy-yhtiön alta. Alex Cast on monille tuttu mm. suosituista tv:n musiikkiformaateista kuin Talent ja Voice of Finland. Alexin lauluääntä on kuvattu karheaksi ja sävykkääksi. Hän on tehnyt musiikkia singer-songwriter tyylisesti eri puolilla Eurooppaa viime vuodet, mutta Oulu on ollut kuitenkin keskeisin kiintopiste elämässä tänä aikana. 

Ensimmäinen yhteistyössä julkaistava biisi kantaa nimeä Coffee ja kappale on kuultavissa kaikissa suoratoistopalveluissa kahden viikon kuluttua 12.3. alkaen. Samana päivänä julkaistaan myös kappaleelle musiikkivideo, jonka tekemisen yhteistyössä ovat olleet mukana mm. Oulun kaupungin joukkoliikenne ja Kauppakeskus Valkea. 

Lisätietoja:

Markku Laatikainen
posti@maraman.fi
p. 0500 717190

Maraman Records
www.maraman.fi

Kuvituskuvia:
https://www.dropbox.com/sh/n1qy3f83v9f3lv4/AABjbfGvoAR-2Wp5xnrpTwe-a?dl=0

  • Alex Cast kaksi eri kuvakokoa/formaattia
  • Markku Laatikainen tekee mahdollisimman paljon artistipromoamisen mediatuotantoa myös itse -videotuotanto
  • Markku Laatikainen tekee mahdollisimman paljon artistipromoamisen mediatuotantoa myös itse -studiotuotanto
  • Maraman Records logo